Strasbourg, 21. rujna 2018.

U Vijeću Europe održana večer hrvatske kulture i gastronomije

U sjedištu Vijeća Europe u Strasbourgu održana je večer hrvatske kulture i gastronomije „Soirée de rentrée – Couleurs de la Croatie“, u suorganizaciji Stalnog predstavništva Republike Hrvatske pri Vijeću Europe i društvenog kluba Vijeća Europe „Amicale“, u prigodi šestomjesečnog hrvatskog predsjedanja Odborom ministara Vijeća Europe.

U okviru kulturnog programa posjetiteljima su se predstavili glazbeno-pantomimski Kućni teatar ŠKRIPZIKL i plesna skupina TALA. U okviru gastronomskog predstavljanja serviran je hrvatski gastronomski stol s proizvodima koje su za tu prigodu donirali PIK VRBOVEC, DUKAT, PAŠKA SIRANA,PODRAVKA, FRANCK, KRAŠ, JAMNICA, CEDEVITA, ZAGREBAČKA PIVOVARA i KAPRONCA – sudionice projekta Hrvatske gospodarske komore KUPUJMO HRVATSKO. Postavljen je i promidžbeni štand s proizvodima spomenutih hrvatskih tvrtki, promidžbenim materijalima HRVATSKE TURISTIČKE ZAJEDNICE i TURISTIČKE ZAJEDNICE GRADA ZAGREBA, te promidžbenim materijalima hrvatskog predsjedanja Odborom ministara Vijeća Europe. Hrvatska turistička zajednica je za hrvatsku večer ustupila svoj najnoviji promidžbeni spot koji je prikazivan na velikom ekranu tijekom cijele večeri. Posjetitelji su također dobili priliku ispuniti Kviz znanja o Hrvatskoj i osvojiti vrijedne nagrade iz asortimana donacija spomenutih hrvatskih tvrtki i promidžbenog materijala hrvatskog predsjedanja koje je osiguralo Ministarstvo vanjskih i europskih poslova.

Brojnim okupljenim posjetiteljima se u ime hrvatskog predsjedanja Odborom ministara Vijeća Europe prigodnim govorom obratio stalni predstavnik Republike Hrvatske pri Vijeću Europe, veleposlanik Miroslav Papa. Također, veleposlanik Papa je pobjednicima Kviza znanja o Hrvatskoj svečano uručio nagrade. Ovaj značajan promidžbeni događaj predstavljanja Hrvatske u Vijeću Europe u Strasbourgu je ostvaren u zajedničkoj suradnji Ministarstva vanjskih i europskih poslova, Ministarstva kulture i Hrvatske gospodarske komore.